"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Ağustos 2016

Dawson City – Vancouver Yol Notları

Dawson City – Vancouver  Arası Yol Notları 

Updates Between Dawson City – Vancouver, Canada

Dawson City  ile Vancouver, Kanada arasındaki yol notlarımızı hem Türkçe hem de İngilizce okuyabilirsiniz.

You can read our road trip notes from Dawson City to Vancouver in Turkish and English below.

Our route is at the end of the updates.

Salmon Glacier
Salmon Glacier

29.Gün / 29nd Day (TUR / ENG)

Tok – Top Of The World Highway – Canada Border – Dawson City

3 August/Ağustos 2016

Kamp alanından 11’e doğru çıktık. Hedefimiz Tok ile Dawson City arasında yer alan ve Top Of The World Highway diye anılan zorlu yolu geçmek. Chicken kasabasında benzin ve yemek molası veriyoruz. Buraya kadar yol fena değil ara ara toprak ama zemini iyi durumda. Chicken kasabası altın hücumu esnasında kurulmuş, dağların ortasında bir kasaba. Altın eskisi gibi yoksa ne yaparlar ne ederler burada bilemedik. Chicken kasabasından sonra yol yaklaşık 50 km kadar toprak ve ABD-Kanada sınırına kadar olan 5-10 km ise süper kaliteli asfalt. Toprak kısımda çok fazla çukur var. Yol düzgün değil ancak manzaralar yine harika. Fotoğraf ve videolar maalesef gözlerimizin gördüklerini aktarmaya yetmiyor. Kanada sınırı sonrası da 100 km kadar toprak yol. Yer yer mıcır, çukur ve zemin dengesiz. Motor ara ara kendi kafasına göre gidiyor gibi hissetiğimiz çok oldu. Kanada tarafında da manzaralar harika, uçsuz bucaksız dağların arasında giderken 3-5 km sonra geçeceğiniz kıvrımlı dağ yollarını görmek çok keyif veriyor. Yukon üzerinden ücretsiz tekneler ile Dawson City’e geçiliyor. Akşam üzeri varıyoruz. Turizm ofisine uğruyoruz, hoş güzel bir ortamı var. Kalacak yer konusunda da yardımcı oluyorlar ve bir iki oteli tavsiye ediyorlar.

Alcan Border – Tok – Chicken

Alcan Border – Tok – Chicken, Alaska  Arası Yol Notları 

Updates Between Alcan Border, Tok – Chicken, USA

Alcan-Tok sınır geçişi  ile Chicken, ABD arasındaki yol notlarımızı hem Türkçe hem de İngilizce okuyabilirsiniz.

You can read our road trip notes from Alcan Border, Tok to Chicken in Turkish and English below. Our route is at the end of the updates.

Alaska !!!
Alaska !!!

Calgary – Beaver Creek

Calgary – Beaver Creek  Arası Yol Notları 

Updates Between Calgary – Beaver Creek, Canada

Calgary, Kanada ile Beaver Creek, Kanada arasındaki yol notlarımızı hem Türkçe hem de İngilizce okuyabilirsiniz.

You can read our road trip notes from Calgary to Beaver Creek, Canada in Turkish and English below. Our route is at the end of the updates.IMG_1593

13.Gün / 13th Day (TUR / ENG)

Banff, Lake Louise, Icefields Parkway, Jasper

18 July/Temmuz 2016

Sabah kahvaltı sonrası Calgary şehrinden Banff’a doğru yola çıktık. Kanada Rocky dağlarının olduğu bölgeye girince coğrafya değişiyor ve inanılmaz güzel manzaralar eşliğinde ilerlemeye başlıyoruz. Banff şehrine öğle yemeğine uğradık ve şehir çok hoşumuza gitti. Kafeleri, butik otelleri, restoranları ve dağ manzarası ile çok sıcacık bir şehir.

Banff
Banff

Özellikle kayakseverler için kışın, yazın da doğası ile tarifsiz güzellikler sunuyor. Ama bu bölgelerde son dakika kalacak yer bulmanın kolay olmadığını ve pahalı olduğunu hatırlatalım. Banff şehrinde aklımız kalarak çok merak ettiğimiz Lake Louise ve Icefields Parkway’e doğru gidiyoruz. Yol boyunca manzaralar inanılmaz etkileyici.

Vancouver

IMG_5521Batı Kanada’nın Sevilesi Şehri

Kutuplara Yolculuk” gezimizin 38. gününde 99 nolu yoldan yine tarifsiz manzaralar eşliğinde Vancouver‘a doğru yola devam diyoruz. Şehre kuzeyinden giriyoruz ve ilk meşhur Capilano Suspension Bridge Park‘a doğru yöneliyoruz. Saat 3 gibi ve hava iyice ısınmış vaziyette. Park hakkında bilgi almak için  bilet satış noktasına geldiğimizde 2 saatin parkı dolaşmamıza yeteceğini öğreniyoruz. Çıkışımızın mesai çıkış saatine denk geleceğini düşünerek daha sonra gelmeye karar veriyoruz. Şimdiden trafik yoğun. İlk defa airbnb’den bir yer ayarladık ve kalacağımız eve vakitlice gitmek istiyoruz. Haftalardır uzak kaldığımız şehir trafiğine ve koşturmacasına hoş geldik 🙂 Evet evdeyiz ve ev sahibi çok tatlı Koreli bir aile. Odamız beklediğimizden çok daha geniş, konforlu.

Seattle Gezi Rehberi

Seaatle
Space Needle – Seaatle

“Sleepless In Seattle”

Kutuplara Yolculuk” gezimizin 40. gününde Kanada’ya veda edip yeniden ABD topraklarına giriş yapacağız ve hedefimiz Seattle şehrine doğru devam etmek. Vancouver‘da kaldığımız evde iki Azeri petrol mühendisi de kalıyordu ve onlarla kısa da olsa biraz sohbetimiz oldu. Yola çıkacağımız sabah İsmail’i, elinde bir bardak su kapının önünde bizi beklerken buluyoruz. “Bizde adettir arkanızdan dökeceğim” diyor. Ah, ne güzel ortak adetlerimiz var keşke hiç kaybetmeden yaşasak. Koreli ve Azeri dostlarla vedalaşıyoruz.

Bozeman

20160713_163125Bugünü dinlenerek ve şehri dolaşarak geçirdik. Bozeman şehri küçük ama bir o kadar da sevimli bir şehir. Üniversitenin olması şehre bir dinamiklik ve canlılık sağlamış. Şehrin etrafı ile beraber nüfusu yaklaşık 60.000 civarındaymış. Halkın yardımıyla yapılmış olan inanılmaz güzel bir kütüphanesi var. Günde yaklaşık 1.500 kişi ziyaret ediyormuş. Biz hayran kaldık ve tebrik ettik Bozeman halkını…

Georgia – Montana

Georgia- Montana arası yol notları

Updates between Georgia and Montana, USA

Atlanta,Georgia ile Montana’dan Kanada’ya geçene kadar olan süredeki yol notlarımızı hem Türkçe hem de İngilizce okuyabilirsiniz.

You can read our road trip notes from Atlanta,GA to Montana where we cross the border to Canada. Our route is at the end of the updates.

IMG_1265

1.Gün / 1st Day (TUR/ENG)

6 July/Temmuz 2016

Atlanta’dan 640 km’lik rüzgarlı ve sıcak bir yolculuk sonrasında ilk durağımız Memphis’deyiz. İlk gün heyecanını ve keyfini hissetmek muhteşemdi. Yola çıktıktan iki saat sonra sağ led sis lambamızın vidası düştüğü için yerinden çıktı. Geçici bir yöntemle sorunu hallettik. Umarız başımıza gelen en büyük zayiat bu olur 🙂 Yarın St. Louis’i geçip Kansas şehrine yaklaşmayı planlıyoruz… Web sitemize yol izlerimizi takip edebileceğiniz bir uygulama ekledik. Tek tıkla ulaşabilirsiniz.

We reached Memphis after a windy and hot day. Our first day of our trip was amazing and joyful. Unfortunately, our led light screw is broken again. We fixed it temporarily. We are hoping to get closer to Kansas City tomorrow via stopping by St. Louis.  Our tracks can be seen via one click in our web page