"Enter"a basıp içeriğe geçin

Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

Yurt Dışından Getirilen Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

Yurt dışından getirilen telefonlar 120 gün boyunca kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor ama bu süreden sonra kullanımına izin verilmiyor. O yüzden Türkiye’de sürekli kullanmayı düşünüyorsanız telefon kayıt işlemşnş yaptırmanız gerekecek. Kaydı gerçekleştiren kişinin kimliğinde kayıtlı hatlar üzerinden hizmet alındığını unutmayın.

Yurt dışından getirdiğimiz telefonun kaydını Mayıs 2023 tarihinde yaptırdık. Nasıl yapılacağını soranlar için ufak bir rehber hazırlayarak yol göstermek istedik. Karmaşık gibi gözükse de e-devlet üzerinden adım adım işlemleri takip ederek hızlı ve kolayca telefonunuzun kaydını yaptırabilirsiniz.

İlk yapmanız gereken kayıt hakkınızın olup olmadığı olacaktır. E-devlet üzerinden arama/yardım bölümüne “Kayıtlı Cihazlarım ve Kayıt Hakkı Sorgulama” yazarsanız daha önce kayıt ettirmiş olduğunuz telefonlar ve kayıt hakkınız olup olmadığına dair bilgilere ulaşacaksınız.

Kayıtlı Cihazlarım ve Kayıt Hakkı Sorgulama”

Telefonumuzu işlettikten sonra bu görüntüyü aldığımız için yeni bir telefon kaydı için 1 Ocak 2025 tarihinden sonra yurda giriş yapmam gerekiyor.

 

Kayıtlı Cihazlarım ve Kayıt Hakkı Sorgulama

Notlar:

– Yurt dışından getirdiğiniz telefonu kayıtsız 120 gün kullanabiliyorsunuz.

– Kayıt işlemi için yurda 365 gün içinde giriş yapmış olmanız gerekiyor. İnternette araştırırken farklı günlerin olduğunu okuduk ancak e-devlet’e girerek “IMEI Kaydet” bölümünde bu bilgi net olarak verilmiş. Aşağıda ekran görüntüsünü de paylaştık.

– Telefounuzun IMEI numarasını cihazınızın kutusunda, Ayarlar->Menü->Hakkında veya *#06# tuşlayarak öğrenebilirsiniz.

– KKTC veya Gürcistan’a kimlik ile yapılan giriş çıkışlar da yeterli oluyormuş.

E-devlet üzerinden “IMEI Kaydet” yazdığınızda 4 aşamalı bir başvuru süreci göreceksiniz. İlk aşama olan bilgilendirme sayfasında aşağıda görüntüsünü paylaştığımız detaylar var.

https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet

IMEI Kaydet

Yukaridaki bilgilendirme yazısını okudum mesajını işaretledikten sonra bir sonraki aşama olan başvuru formuna devam ediyorsunuz.

Telefon Kayıt İşlemi
Başvuru Formu

 

  • Kendiniz veya çocuğunuz için başvuruyorsanız ona göre başvuru türünü seçiyorsunuz.
  • Elektronik sim olan 1 ve 2 numaralı sim bilgilerini burada yazıyor ve elektronik sim mi yoksa fiziksel sim mi olduklarını işaretliyorsunuz.

Daha sonra pasaport veya kimlik bilgilerini yazıyorsunuz.

Telefon Kayıt İşlemi
Başvuru Formu devam

Yurda giriş tarihinizi belirtiyorsunuz. Eğer tam tarihi hatırlamıyorsanız “Yurda Giriş Çıkış Belge Sorgulama” üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Yurda Giriş Tarihi

 

Bu bilgileri girdikten sonra açılan sayfada “Kayıt Bilgileri Onayı” gelecek. Bilgilerin doğruluğunu onayladıktan sonra, e-devlet sizi ödeme bölümüne yönlendirecek.

2023 yılı için güncel vergi olan 6091,30 TL yatırdıktan sonra kayıt işlemi bitiyor. 8 Temmuz 2023 tarihi ile vergi 20.000 TL oldu. 

Telefon Kayıt İşlemi
Ödeme Aşaması

Şimdi Ödeme Yap” sekmesine basınca vergi dairesine yönlendiriliyorsunuz. Seçtiğiniz vergi dairesinin önemi var mı bilmiyoruz ama biz evimize en yakın vergi dairesini seçerek kredi kartı ile ödemeyi yaptık.

Telefon Kayıt İşlemi
Vergi Aşaması
  • Not: Ödemeyi yaptıktan sonra vergi dairesinin ödeme alındısını kendinize saklamak için indirmeyi unutmayın!   

E-devlet sayfasındaki “ödememi kontrol et” sekmesinden ödemenin kontrolunu yapın!

Ödeme kontrolü sonrası sonuç olarak başvuru bilgisi gelecektir.

Sonuç Aşaması

– Cihazı kayıt ettirdikten 5-10 dakika içinde e-devlet üzerinden “IMEI Sorgulama” bölümünde IMEI Numarası Kayıtlı ibaresini gördük.

Telefon Kayıt İşlemi
IMEI Sorgulama

Faydalı olmasını dileriz.

Ayfer – Onur Öznar

Faceboook : AyferOnur Seyahatnamesi

Instagram : AyferOnur Seyahatnamesi

Youtube: AyferOnur Seyahatnamesi

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir