"Enter"a basıp içeriğe geçin

2014 Cherohala Skyway Gezisi

Cherohala Skyway

Discovery kanalın Kuzey Amerika’daki en iyi 10 motosiklet yolu içinde yer alan Cherohala Skyway, ismini yolun geçtiği Cherokee ve Nantahala ormanlarından almaktadır. 65 km’lik yol 1996 yılında tamamlanmış ve Amerika’nın en çok masraf yapılmış yollarından biridir. Skyway hem motosiklet hem de spor araba sürücüleri için kısa zamanda  popüler olmuştur.

Cherohala Parkway-1
Cherohala Skyway

Yol boyunca yaklaşık 1500 metrelik  yükseklik farkı, virajlar, manzara izleme yerleri ile ormanların arasından geçen yol inanılmaz keyiflidir.Yakınındaki “Tail of the Dragon” yoluna göre virajları çok daha yumuşaktır ve daha fazla manzara izleme yeri vardır.

Cherohala Skyway videomuzu HD izleyebilirsiniz.

Robbinsville şehrinin biraz kuzeyinden alacağınız 143 numaralı yol sizi Cherohala Skyway’in North Carolina tarafından başlagıcına getirecektir. Tennessee eyaletinin Telico şehrinde biten Skyway üzerinde benzinlik olmadığını hatırlatalım. Benzininizi Robbinsville veya Telico şehirlerinde, Skyway’e başlamadan önce kontrol edip almakta fayda var.

DCIM100GOPRO
Cherohala Skyway

Yolun yüksek kesimlerinin yaz aylarında dahi serin olduğu söylense de biz yazlık montlarımız ile geçerken üşümedik. Ağustos ayında bu yolu iki kez geçtik daha sonra Cherokee şehrine dönerek gecemizi geçirdik.

Bald River Şelaleleri yol üzerinde görülecekler arasındadır. Telico şehrine yaklaşırken Telico nehrinin yanında uzanan virajlı yol da gerçekten çok güzel manzaralar sunmaktadır. Doğanın bu kadar cömert davrandığı bu tarz yollardan geçerken neden motosiklet gezilerini sevdiğimizi bir kez daha anlıyoruz. Bazı anlar oluyor ki gözlerimiz neyi izleyeceğini şaşırıyor. Bu duyguları aynı yoğunlukta araba ile hissedemiyoruz. Skyway üzerinde farklı uzunluk ve zorluklarda yürüyüş parkurları da bulunmaktadır. Bu bölgede kalmayı düşünürseniz, Indian Boundary Gölü yakınındaki kamp alanı gecelemek için tercih edilebilir. Önümüzdeki yıl için bu yoldan bir kez daha geçip bu kamp alanında kalmayı şimdiden planladık.

Cherohala Skyway
Cherohala Skyway

Tail Of The Dragon (Deals Gap)

Önceki yıllarda geçmiş olduğumuz Discovery kanalın Kuzey Amerika’daki en iyi 10 motosiklet yolu içinde yer alan bu yolu 2014 yılında tekrar geçme fırsatımız oldu.

Deals Gap - 1
Tail Of The Dragon

11 mil içindeki 318 keskin virajı ile her yıl birçok spor araba ve motosiklet sürücüsünü çekmektedir. 2013 yılında yapmış olduğumuz gezimizi linkten tıklayıp okuyabilirsiniz. Ayrıca İki videomuzu da HD izleyebilirsiniz.

Lookout Mountain Parkway

Yaklaşık 200 km’lik yol Alabama eyaletinden başlayıp Georgia eyaletini geçtikten sonra Tennessee eyaletinin Chattanooga şehrinde son bulur. Biz bu yolun Alabama kısmı hariç tümünü gezdik. Georgia tarafında Cloudland Kanyonu gerçekten görülmeye değerdir. Bir gece kamp yaptığımız kanyonda farklı yürüyüş parkurları ve enfes manzaralar bulunmaktadır. Cloudland Kanyonu ile ilgili detayları linkteki yazımızdan okuyabilirsiniz. Cloudland Kanyonu ile Tennessee arasındaki 189 nolu yol  insanı cezbeden manzaralar sunar. Hatta meraklıysanız Tandem Hang Gliding uçuşu yapabilirsiniz.

Amerikan iç savaşına sahne olmuş Point Park’dan Chattanooga şehir manzarası gerçekten görülmeye değerdir. Chattanoga şehri ve çevresinde görülecek yerler için linki tıklayabilirsiniz.

Lookout Mountain Point Park'tan Chattanoga Şehir Manzarası
Lookout Mountain Point Park’tan Chattanoga Şehir Manzarası

Seneye hem bu yolun Alabama tarafını hem de 2013 yılında New Orleans dönüşü geçip hayran kaldığımız Talladega Highway’i gezmeyi  planlarımıza dahil ettik. 2015 yılında Talladega bölgesşne giderek kamp yaptık. Detaylarını Alabama State Parks yazımızda okuyabilirisiniz.

Talladega
Talladega Highway, Alabama

Talladega Highway’de çektiğimiz videomuzu HD izleyebilirsiniz.

Fotoğraf albümleri için linkleri tıklayabilirsiniz. 

Cherohala Skyway Fotoğraflarımız

Lookout Mountain Parkway Fotoğraflarımız

Cloudland Kanyon Fotoğraflarımız

Point Park Fotoğraflarımız

10 Yorum

  1. Barış Isın Barış Isın

    Manzara muhteşem bisikletle ne güzel turlanır 🙂

    • Ayferonur Ayferonur

      Motosiklet kullanıcıları kadar bisiklet sürücüleri tarafından da bu yol talep görüyor. Doğa başlı başına muhteşem. Hilton Head Adası da eminiz çok hoşuna gider 🙂

  2. Motosiklet ile yolculuğunuza bayılıyorum.Peki motosiklet ile yolculuğun yorucu tarafları olmuyor mu?

    • Ayferonur Ayferonur

      Elbette arabaya göre yorucu oluyor ama motosiklet ile gezerken hissetiklerimiz tüm yorgunluğumuzu alıyor. Evde otururken daha çok yoruluyoruz 🙂

  3. Osman Osman

    Bir çok araç için özel yol duydum ama emin olun motosiklet yolunu ilk kez duyuyorum 🙂 Ama manzara muhteşem

    • Ayferonur Ayferonur

      Bu yollar trafikte her türlü araca açık ancak manzarası ve virajları sayesinde özellikle motosiklet kullanıcılarının favorileri arasına giriyor.O yüzden de daha çok motosikletlileri görüyorsunuz.

  4. aylin aylin

    Gerçektende motorsikletle geçilebilecek en güzel yol olsa gerek…eski bir motorsiklet hastası olarak imrenerek izledim tüm videoları:)keyifli gezintiler.

    • Ayferonur Ayferonur

      Çok teşekkürler. Şimdiye kadar ABD içinde yaptığımız motosiklet gezilerinin hepsi birbirinden keyifliydi. Daha da gezecek çok yer var 🙂

  5. Halil Yarmaci Halil Yarmaci

    Resimler ve videolar çok güzel. Motorsiklet ile bu yolları geçmek ayrı bir güzel. Siz bana en sonunda bir motorsiklet aldiracaksiniz anlaşıldı 🙂

    • Ayferonur Ayferonur

      Motosiklet ile doğanın içinde yol almak gerçekten çok keyifli oluyor. Seni de aramıza katacağız galiba Halil 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir