"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Ocak 2016

Halil Oğuz ile Söyleşi

Halil NY
Halil Oğuz ile Söyleşi

Halil Oğuz ile Söyleşi

Huntsville, ALABAMA

Halil ve arkadaşları ile Huntsville‘e motosikletle yaptığımız gezimiz sırasında yüz yüze tanışma fırsatımız da oldu. Kısa da olsa sıcak sohbetleri ve iletişimlerini devam ettirdikleri için her birine buradan bir kez daha teşekkür ederiz… Söyleşinin sonunda Halil’in ABD’de yaşadığı anılar ve ilginç olayları paylaştığı bölümü okumak eminiz çok keyifli olacak. Uçak kaçırmadan, hırsızlığa bütün aksilikler onları mı bulmuş derken bütün olumsuzlukları bir anda nasıl da güzel anılara çevirmişler…

Merhaba Halil, WAT programının aşamalarından bize biraz bahsedebilir misin?

Work and Travel programını ilk  olarak üniversite 1. sınıfta bir arkadaşımdan duymuş ve benim için çok iyi bir fırsat olabileceğini düşünmüştüm. Daha sonra bilgi almak için İstanbul’da bir şirketle görüşmüştüm. Not ortalaması ve dil seviyesi şartları vardı. Ben bu şartları ilk senemde karşılayamıyordum ve bu nedenle bu hayalimi askıya almak zorunda kalmıştım. 3. sınıfa geldiğimde kendimi hazır hissettim  ve başvurmaya karar verdim.

Özge Aslan ile Söyleşi

bigfork_village
Bigfork Village – Özge Aslan ile Söyleşi

Özge Aslan ile Söyleşi

ABD’nin kuzeybatısına WAT programı ile gelip deneyimlerini bizim ile paylaşan Özge Aslan’a çok teşekkür ederiz.

Merhaba Özge, WAT programının aşamalarından bize biraz bahsedebilir misin?

İlk olarak aracı firmayı belirlemek gerekiyor ve onların dil mülakatı ile önünüze iş seçenekleri sunuluyor. Bizim seçtiğimiz aracı firma da sponsor firma ile anlaşmalı olarak çalışıyor, sponsor firmayla online veya yüz yüze konuşma gerçekleştirerek seçtiğiniz işi alıp alamamanız belli oluyor. Sonrasında biletler, pasaport, vize görüşmesi gibi adımlar ile gidiş zamanınız çabucak gelmiş oluyor.

Kamp Malzemeleri

Jetty Park - Florida
Jetty Park – Florida (Kamp malzemeleri)

Kamp Malzemeleri ve Kamp Hakkında

Son dönemlerde epey bir arkadaşımızla kamp malzemeleri, ABD’deki kamp alanları ve kamp yapmak üzerine sohbet ettik. Bir arkadaşımız da birkaç hafta sonra ilk kez kamp yapmaya gideceğini söyleyerek bizden tavsiye istemesi üzerine tecrübelerimizi sitemizde de paylaşmaya karar verdik. Aslında bizim kampçılığımız da çok eskiye dayalı değil, ama özellikle yeni başlayacaklar için ilk deneyimlerimizin faydası olacağını düşünüyoruz. Bu yazımızda kullandığımız kamp malzemelerimizi elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık.