"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Nisan 2018

Yunanistan Motosiklet Rotaları

Yunanistan En Keyifli Motosiklet Yolları

Yunanistan’daki Keyifli Motosiklet Rotaları

Manzarası ve tatlı virajları ile keyifli sürüşler yapacağınız Yunanistan’daki güzel yolları bu yazımızda paylaşmak istedik. Özellikle motosiklet sürücülerini çok keyif alacakları saatler bekliyor… Yunanistan Motosiklet Rotaları listemizi şimdilik Mora Yarımadası, Kuzey Yunanistan, Evia (Eğriboz Adası), Lefkada Adası ve Atina ile Nafpaktos arası olarak 5  bölümde  detaylandırmaya çalıştık.

Monemvasia Gezisi

Monemvasia’nın huzuru bizim de yüzümüze vurmuş 🙂

Bir Kayada Gizlenmiş Huzur “Monemvasia”

Nafpliodan sonra Mora Yarımadası’nın bir diğer Orta Çağ kale kasabası Monemvasia bütün büyüleyici güzelliği ile bizi bekliyordu. Evliyâ Çelebi, Girit savaşına katılmak üzere çıkmış olduğu seyahati sırasında 1688’de dönemin ünlü kalesi Benefşe (Osmanlı döneminde bu isimle geçmiş) ya da diğer adıyla Monemvasia’yı da ziyaret etmiş. Bir kaya parçasında gizlenmiş, taşlı dar sokakları, mükemmel mimarisi, müthiş manzarası ve lezzetli şarapları ile ün salmış bu tarihi kasaba bizi de heyecanlandırıyordu.

Londra Gezisi

Londra’nın Simgeleri Arasında Yolculuk

Amerika Kıtasından sonra Avrupa’dan devam eden motosiket gezimiz yazın kavrulan sıcaklarına denk geldiğinden gözümüzü Büyük Britanya’ya dikmiştik. Fransa’nın Calais şehrinden feribot ile Dover’a geçip 1 saatlik sürüşle  Londra şehir merkezinin güneydoğusunda yaşayan arkadaşımızın evine vardık. Feribot kısmının pek eğlenceli olduğunu söyleyemeyeceğiz. Sıcaktan kaçalım derken sağanak yağmur tahminimizden önce bize “Merhaba” dedi… Avrupa’daki feribot geçişlerimiz için linki tıklayınız. TIK TIK…