"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Mayıs 2017

Puerto Montt Gezilecek Yerler

Angelmo Bölgesi, Puerto Montt-Şili

Puerto Montt ve Gezginlerin Evi Cangir Ailesi

Kutuplara Yolculuk” gezimize çıkmadan önce yolda birçok yeni arkadaş edineceğimizi biliyorduk. Bizi yol için heyecanlandıran ve merak uyandıran konuların başında da geliyordu. Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden gelen ortak noktalarımızın gezmek olduğu ve ömrümüz boyunca dostluğumuzun devam edeceğini bildiğimiz arkadaşlarımız oldu ve olmaya da devam ediyor. Tahmin ettiğimiz gibi sıcacık dotluklar kurduk. Ayrıca geçeceğimiz ülkelerde yaşayıp bizi davet eden Türk arkadaşlar ile de tanışmayı sabırsızlıkla beklemiştik. Hepsine buradan çok teşekkür ediyoruz.

Iquique Maceramız

Gece ışıl ışıl olan saat kulesi Iquique ile bütünlemiş…

Iquique’de Şili’ye Tahlihsiz Başlangıç

Iquique, Şili’nin kuzey sahillerinde yer alan fazla özelliği olmasa da upuzun sahili ile dinlendirici bir şehir. Türkçe okunuşu da bize pek eğlenceli geldi İkike (ki de vurgu var) 🙂 Kutuplara Yolculukadını verdiğimiz motosikletle yaptığımız gezimizin  Peru’dan sonraki durağı Şili olmuş ve kuzeyinden Arica‘dan girince Pasifik kıyısından devam etmeye karar vermiştik.

Guatepe ve El Penol Kayası

Guatepe’nin renkli sokaklarından…

Renklerin ve Basamakların Cazibesi: GUATEPE 

Medellin’e sadece 2 saat uzaklıktaki rengarenk seramik işlemeli evleri, doğası ve insanlarının sıcaklığı ile içinizin ısınacağı Guatepe Kolombiya’ya gelindiğinde kesinlikle görülmeye değer. Birçok kişi bu bölgeye özellikle Peñol tepesinden izlenen müthiş manzarası için Medellin’den günübirlik gelmeyi tercih etse de 1 veya 2 gün kalmanızı tavsiye ederiz. Medellin’den muhteşem manzaralar eşliğinde geldiğimiz Kolombiya’nın bu renkli kasabası Guatepe’yi çok sevdik. Bütün binaların alt dış yüzeyi resimlerle boyalı ve ilk 52 yıl önce başlamış. 

Yat Kiralayarak Doğa Ve Deniz İle Dolu Bir Tatil Yaşayabilirsiniz

Yat Kiralayarak Doğa Ve Deniz İle Dolu Bir Tatil Yaşayabilirsiniz

Türkiye, dünyanın dört bir yanında tanınan ve her sene özellikle de yaz aylarında tatil için binlerce insanın kelimenin tam manası ile akın ettiği bir tatil destinasyonu. Üç tarafı denizlerle çevrili olan, hem Akdeniz’e hem Ege’ye hem de Karadeniz’e kıyısı bulunan bir ülke olması ülkemizin yaz tatilleri için mükemmel bir alternatif olmasını sağlıyor. Türkiye’nin özellikle Ege ve Akdeniz sahilleri bahar aylarından başlayarak turistleri kendine çekiyor ve sonbahara dek bu turist akını ara vermeden devam ediyor.

Denizde tatil bambaşka!