"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Şubat 2017

Meksika Hakkında Genel Bilgi

Teotihuacan – Meksika

Meksika Hakkındaki Gözlemlerimiz

Motosikletle “Kutuplara Yolculuk” adını verdiğimiz gezimizin 6,5 haftasını Meksika’da geçirdik. Bu süre boyunca edindiğimiz izlenimlerimizin de Meksika’ya geleceklere faydalı olacağını düşünüyoruz. Tarihi, müzeleri, doğası, plajları, mutfağı, mimarisi, festivalleri ve sıcak insanları ile cezbeden Meksika belki de Amerika kıtasında görülecek ülkelerin başında geliyor.

Huaraz Gezi Rehberi

Laguna 69

Karlı tepelerin arasındaki “Huaraz”

Etrafı karlı tepelerle çevrili Huaraz şehri, yaklaşık 3200 metre yükseklikte Peru’nun And dağlarında yer alıyor. “Kutuplara Yolculuk” adını verdiğimiz gezimizde Trujillo şehrinden 14A numaralı yolu kullanarak Huaraz’a vardık. Yol boyunca geçilen bölgeler az çok Huaraz ve çevresi hakkında fikir veriyor. Deniz seviyesinden başlayıp 4200 metreye kadar tırmandığımız yolda yağmur, sis ve soğuk eşliğinde nefes kesici manzaraları izlemek ise tek kelime ile büyüleyiciydi.

Banos Gezi Rehberi

Banos merkez – Ekvador

Aktiviteler şehri Banos

Ekvador’a gelip birbirinden farklı aktiviteler yapmak istiyorsanız doğru adres Banos olacaktır. Dünyanın sonundaki salıncak diye bilinen, La Casa del Arbol (Ağaç Ev) bölgesindeki, deniz seviyesinden 2600 metre yukarıdaki bir tepenin zirvesinde kurulmuş olan salıncak ile ünlenmiş Banos kasabası çok daha fazlasını sunuyor. Açıkcası biz de böylesi huzurlu, doğa harikası bir yer beklemiyorduk.