"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Ocak 2017

Mindo Gezi Rehberi

Mindo – Ekvador

Enfes Doğasıyla MİNDO

Mindo kasabası Quito’ya yaklaşık 1,5 saat kadar mesafede ufacık bir yer. Yemyeşil dağlarla çevrili Mindo özellikle kuş gözlemcilerinin durak noktalarından bir tanesi. Kasabanın içinde maalesef çok yapılacak bir şey yok. Hatta Kolombiya’daki ufak kasaba ve köylerden sonra Mindo’nun görüntüsü bizi biraz hayal kırıklığına uğrattı. Ama kasabanın etrafını keşfetmeye başlayınca içimiz ısınmaya başladı.

Otavalo Gezi Rehberi

Volkanlar şehri OTAVALO

Volkanlar Şehri OTAVALO

Ekvador’un ilk gördüğümüz şehri Otavalo’ya kanımız birkaç saatte kaynadı. Açıkcası fazla bir beklentimiz olmadan geldiğimiz Otavalo sevimli şehir içi ve çevresindeki doğal güzellikleri ile bizi şaşırttı. İnsanlarının doğallığı, renkliliği ise bonus oldu. Quito’ya, Galapagos adaları turu için gitmeyecek olsaydık rahat 2-3 gün kalırdık.

Piura Motorcu Dayanışması

Peru’dan Güzel Bir Dostluk Hikayesi

Güney Amerika ülkeleri ne kadar tehlikeli olduğu ile meşhurdur, maalesef yanlış tanıtım bu güzelim insanların da yanlış tanınmasına neden oluyor. ‘Kutuplara Yolculuk‘ gezimizi takip edenler hatırlayacaktır Quito-Banos arasında bir benzin istasyonunda Ekvadorlu ve Perulu motorcular ile tanışmıştık. Evet, bu güzel insanlardan bir grubu öyle iyilikte bulundular ki hayatımız boyunca unutmamız mümkün değil…

Balkan Mutfağı Hakkında

Balkan Mutfağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Balkanlar, tatil fırsatları içerisinde kültürümüze en yakın olan bölgedir. Bu bölge coğrafyası öylesine farklı kültürleri içinde barındırıyor ki, tarihi ve doğal yerlerinin yanında en çok da mutfak kültürü ile bizleri etkiliyor. Bugün Türkiye’de birçok Balkan göçmeni yaşamakta ve hemen hepimizin ailesinin içerisinde mutlaka bir Balkan göçmeni bulunmakta. Şayet bu tanım size uyuyorsa Balkan göçmeni olan akrabanın yaptığı yemeklerin tadını da çok iyi bilirsiniz. Börekler mi, köfteler mi, trileçeler mi hepsi birbirinden lezzetli Balkan yemeklerinin nasıl böyle nam saldığını da bu yazıda bulacaksınız. Karşınızda, Balkan turu ile gezmeden önce bu toprakların mutfağına dair küçük bir araştırma.

Salento

Salento – Kolombiya

Bir yudum kahve ile gelen huzur SALENTO!

Müthiş yeşilliği, vadileri, nehirleri, güler yüzlü insanları ve her köşe başında bir yudum kahve keyfi ile içinizin ısınıcağı ve ayrılmamak için sebepler bulacağınız huzur dolu doğa harikası bir kasaba Salento. Kolombiya’nın en güvenli bölgelerinden ve meşhur Kolombiya kahvelerinin yetiştiği yerlerden biri olunca da oldukça turistik olmuş. Hem yurtiçi hem de yurtdışından gelen turistler sayesinde kasabanın merkezindeki evlerin neredeyse çoğu hostal veya bed&breakfast.