"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Eylül 2015

Houston Gezi Notları

George Bush International Airport - Houston, TX
George Bush International Airport – Houston, TX

Uzay Şehri Houston’da 24 Saat

Houston şehri denince birçoğunuz  gibi bizim de ilk aklımıza Apollo 13 filmindeki: Houston, We have a problem (Houston, bir problemimiz var) ile başlayan replikler geliyor.

Texas eyaletinin Dallas ve Austin şehirlerini görme fırsatımız olmuş; ama en büyük şehri Houston’a gitmek için fırsat yaratamamıştık. Açıkcası Houston’ı gören arkadaşlarımızdan da çok etkileyici bir şehir olduğuna dair yorum almamış ve aman bir an önce gidelim diye bir acelemiz de olmamıştı. Nasıl olsa bir fırsat bulur ve o taraflara gittiğimizde uğrarız diye düşünmüştük. Ve nitekim de böyle bir fırsatı yakaladık.

Ali Oğur ile Söyleşi

20150711_133434
Guntersville Gölü – Alabama

Ali Oğur ile Söyleşi

İçten cevapları için Ali’ye çok teşekkür ederiz.

Merhaba Ali, WAT programının aşamalarından bize biraz bahsedebilir misin?

İlk olarak  firma bulduk, yani bize buradaki işi konaklamayı ve gerekli evrakları hazırlamasi gereken aracı firmayı.

Aracı firmanı seçerken yeterli araştırma yapabildin mi ve istediğin bilgilere kolayca ulaşabildin mi?

Hayır. Kuzenim 3 arkadaşı ile  bu firmayı bulmuşlar ben de kuzenime güvenerek ailemin ısrarla iyi araştır demesine rağmen çok yüzeysel bir araştırma yaptım. Keşke iyi araştırıp düzgün bir firma bulsaydım.

Ahmet Murat Üneş ile Söyleşi

Panama City Beach - Florida
Panama City Beach – Florida

Ahmet Murat Üneş ile Söyleşi

Ahmet ve arkadaşlarını Panama City Beach‘e gittiğimizde ziyaret edip yüz yüze tanışma fırsatı da bulduk. Keyifli, sıcak sohbetleri için her birine teşekkür ederiz…

Merhaba Ahmet, WAT programının aşamalarından bize biraz bahsedebilir misin?

Ben WAT programına bir arkadaşım tarafından dahil oldum. Program  şirket seçimiyle başlıyor. Ardından gideceğiniz yer ve çalışabileceğiniz meslekleri seçiyorsunuz. Orada çalışacağınız firma sizinle mulakat yapmak istiyorsa mülakat aşamasından önce speaking çalışması yaptırılıyor ve mülakata giriyorsunuz. Eğer mülakatsız bir işse diğer aşama olan vize ve evraklarını hazırlama aşamasına geçiliyor, tabi bu arada yoksa pasaport alınıyor, çalışma belgesi vize belgeleri hazırlanıyor. Ardında yolcusunuz…

Erdi Babataş ile Söyleşi

DSC00402
Fort Walton Beach – Destin, Florida

ERDİ BABATAŞ ile Söyleşi

Açıklayıcı cevaplar için Erdi’ye çok teşekkür ederiz.

Merhaba Erdi, WAT programının aşamalarından bize biraz bahsedebilir misin?

Wat programında, iki şekilde çalışma ortamı seçilebilir. İlk seçenek camp staffdır (kamp elemanı). ABD’de bulunan ve yaş gruplarına ayrılan kamplarda çalışılabilir. Genelde yemek ve konaklama işveren tarafından karşılanır. İkinci işte çalışma imkanı bu seçenekte pek yoktur. Diğer bir seçenek work and traveldır. ABD’ye varmadan konaklama hususu kesinleştirilmelidir. Özellikle tatil bölgelerinde otel fiyatları oldukça pahalıdır.

Barber Vintage Motosiklet Müzesi

Barber Vintage Museum -1
Barber Vintage Motosiklet Müzesi – Birmingham

Bir Motosiklet Müzesinden Notlar: Barber Vintage Motosiklet Müzesi

Sizleri, Türkiye’den çok uzaklarda Dünyanın en fazla motosikletinin sergilendiği bir müzeye götürmek istiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’nin Alabama eyaletinde Birmingham şehrinde kurulan Barber Vintage Motosiklet Müzesi; sahip olduğu 1398 adet motosiklet ile 2014 yılının Mart ayında Dünyanın en fazla motosikletin sergilendiği müze olarak Guiness rekorlar kitabında yer almıştır.