"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Haziran 2018

Colmar Gezisi

Colmar
Colmar – Fransa

Fransa’nın Kartpostal Tadında Kasabası Colmar

Masal Dünyasında gezmeye devam…

Brugge şehrinden sonra geldiğimiz Colmar da masal dünyasında geziyormuşuz hissini vermeye devam ettirdi. Brugge ne kadar masalımsı bir şehirse; Colmar’ın da ondan aşağı kalır bir yanı yok. Kasabaya yürüyüş mesafesinde sayılabilecek bir kamp alanına yerleşip kendimizi Colmar’ın büyüsüne bıraktık. Sürekli motosiklet üzerinde olduğumuz için bazen bu yürüyüş mesafesi biraz fazla da olsa hareket anlamında uzaktan yer ayarlamak hoşumuza gidiyor. Neredeyse 14 aydır motosiklet ile yoldayız (Ağustos 2017). Yürüyüş kondisyonunu kaybetmemek gerek değil mi? 😊

Brugge Gezisi

Market Meydanı - Brugge, Belçika
Renkli tarihi binaları ile Brugge – Belçika

Dantel Gibi Özenle Örülmüş Şehir Brugge

1000 yıllık tarihi, etkileyici Orta Çağ mimarisi, kanalları ve büyüleyici görselliği ile Brugge (Brüj) şehrinin sokaklarını dolaşırken kendinizi bir masalın içinde gibi hissedeceksiniz. Her yıl iki milyon turist tarafından ziyaret edilen bu renkli şehrin Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşmayı eminiz siz de kaçırmak istemezsiniz 😊 Belçika’ya geldiyseniz en azından bir gününüzü Brugge şehrine ayırmanızı tavsiye ederiz.

Meteora Gezisi

Meteora - Yunanistan
Meteora – Yunanistan

Asılı Manastırları ile Meteora

Meteora, kumtaşı kaya sütunları üzerine tünemiş gibi duran manastırları ile Yunanistan’ın en turistik yerlerinden biridir. Birkaç kere gitmeyi planlayıp hava şartlarından dolayı gidememiştik. Türkiye’den motorcu arkadaşlarımızın Meteora’ya geleceklerini duyunca bize de yol gözüktü. Hem onları görmek hem Meteora’daki manastırları ziyaret etmek hem de etrafını gezmek için bundan güzel fırsat olamazdı.

Kamp yapmak için hava da müsait olacak, daha ne isteyelim! Cumartesi sabahı Libertad ile Atina’dan düştük yollara, tabii yine otoban yerine ara yolları keşfederek gideceğiz. Yolu biraz uzatsak da nasıl olsa Cem ve Bora da akşamdan önce olamayacakları için biz de ağırdan alıyoruz. Cem ve Bora 23 Nisan tatilini de bahane edip İstanbul’dan Cuma akşamı yola çıktılar. Sınırı geçtikten sonra bir yerde kalıp bugün sabah onlar da Meteora’ya doğru yola çıkacaklar.

Elafonisos Adası


Simos Plaji - Elafonisos Adası
Simos Plaji – Elafonisos Adası, Yunanistan

Yunanistan’ın Cennetten Bir Köşesi: Simos Plajı

Elafonisos, küçücük bir ada ama cennete geldim dedirtecek bir plaja sahip. Yunanistan’ın en iyi plajlarından biri gösterilen Simos Beach’e ev sahipliği yapıyor. Mora Yarımadası ile Kithira (Kythira) Adası arasında kalan Elafonisos Adası, yerel halk arasında oldukça popüler. Adını sıkça duyduğumuz bu güzel adaya ve plaja mayıs ayının son haftası Ayfer’in ablalarının ziyaretini fırsat bilip gittik. Gideceğimiz dönemde havanın nasıl olacağını kestiremediğimizden ve ada hakkında çok fazla bilgimiz olmadığı için adada kalmayı tercih etmedik. Tatil olan 28 Mayıs günü otellerin dolu olabileceğini düşünerek önden Neapoli kasabasında yer ayarladık.

Evia Adası

Evia Adası
Evia Adası – Yunanistan

Evia Adası Gezilerimizden

Evia Adası (Euboea – Eğriboz Adası); enfes dağ yolları, Ege’nin turkuaz sahilleri, şirin kasabaları, kıvrımlı virajları ile keşfedilmeyi bekleyen ve fazla turistik olmayan Atina’ya yakın Yunanistan’ın ikinci büyük adasıdır. Biz de fırsat buldukça Atina’dan gidip keşfetmeye çalışıyoruz. Özellikle motosikletçi arkadaşlar için şimdilik 2 ayrı rota hazırladık. Bu rotaları da Yunanistan Motosiklet Rotaları yazımıza ekledik. Okumak için linki tıklayabilirsiniz.