"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Kasım 2015

Amelia Adası Gezisi

1-001
Amelia Adası – Florida

Doğası ve tarihi şehir merkezi ile Florida’nın şirin sıcacık adası: Amelia Adası Gezi Notları

Florida eyaletinin kuzeydoğusunda yer alan Amelia Adası‘na gitme fikri (Florida eyaletinin birçok bölgesini gezdiğimiz halde) geçtiğimiz yaza kadar aklımıza bile gelmemişti. Yazılarımızı takip eden bir takipçimiz mesajla bize ulaşmış ve yapacağı gezi rotası hakkında tavsiye istemişti. Seçtiği yerlerin arasında gitmediğimiz Amelia Adası’nı görünce bir an nasıl bir yer olduğuna dair bizde de merak uyandırdı.

Cumberland Adası

Cumberland Adası - Georgia
Cumberland Adası – Georgia

Doğanın Tarihle Kavuştuğu Cumberland Adası

Doğanın içine yolculuk etmek ve bu yolculukta denizden ormana, vahşi atlardan yırtıcı kuşlara, Amerikan Yerlilerinden Kolonist Amerikalıların tarihine kadar gözlemlemek isterseniz Cumberland Adası’na günübirlik gitmenizi  veya kamp yaparak birkaç gün geçirmenizi tavsiye ederiz. Cumberland Adası, Georgia eyaletinin en büyük bariyer adası ve Kuzey Yarımküre’deki en muhteşem doğal yaşam alanlarından birine sahiptir.

Nashville Gezisi

Honky Tonk - Nashville
Honky Tonk – Nashville

Amerikan Folk Müziğin Beşiği: Nashville

ABD’de müzik  şehri diye de bilinen Nashville’i, motosikletle yaptığımız Natchez Trace Parkway gezimizin son durağı olarak seçmiştik. Uzun keyifli bir yolculuğu Amerikan folk müziğinin beşiğinde kulaklarımızın pasını atarak  sonlardırma fikri çok cazip gelmişti. Nashville şehri, uzun süredir gitmek isteyip de bir türlü fırsat yaratamadığımız yerlerin arasındaydı. Bu vesile ile  kısa süreli de olsa şehri görme fırsatımız olacaktı. Cumberland nehri kıyısında kurulmuş Tennessee eyaletinin en güzel şehirlerinden biri olarak geçen müzik şehrine ancak akşam üzeri varabildik.

Jack Daniels Gezisi

Jack Daniels - Tennessee
Jack Daniels – Tennessee

ABD’de Viskinin Adı: Jack Daniels

Lynchburg kasabası, Tennessee eyaletinde Chattanooga ile Nashville arasında kalan küçücük bir kasaba olmasına rağmen ABD’de en çok ziyaret edilen yerlerin arasında gelmektedir.  Bu küçük kasaba neden mi bu kadar popüler olmuş. Dünyanın sayılı viski markalarından olan Jack Daniels’in doğum yeri olması ve üretim tesislerinin tur ile geziliyor olması da bu küçük kasabanın ziyaretçi akınına uğramasında en büyük etkendir.