"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Ekim 2015

Fırat Canbay ile Söyleşi

Panama City Beach
Panama City Beach – Florida

 Fırat Canbay ile Söyleşi

Fırat ve arkadaşlarını Panama City Beach‘e gittiğimizde ziyaret edip yüz yüze tanışma fırsatı da bulduk. Keyifli, sıcak sohbetleri için her birine teşekkür ederiz…

Merhaba Fırat, WAT programının aşamalarından bize biraz bahsedebilir misin?

Bu programın ilk aşaması olarak; WAT programlarına öğrenci gönderebilen şirketler ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Bu şirketler sizlere Amerika’daki işinizi ve oradaki sponsorunuzu ayarlamaktadır. Ardından seçtiğiniz iş ile ilgili işvereniniz ile online yada yüz yüze yani işverenlerin bazıları Türkiye’ye gelerek iş mülakatını gerçekleştirir. Çok iyi bir İngilizcenizin olmasına gerek yok ben ki çok iyi İngilizce bilmememe rağmen çok iyi bir işe yerleştirildim. Kesinlikle bütün öğrencilere tavsiye ediyorum. Gerçekten iyi ve kötü mükemmel deneyimler edindim.

2015 Natchez Trace Parkway

Natchez Trace Parkway1
Natchez Trace Parkway

Doğanın içinde tarihe yolculuk: Natchez Trace Parkway

Eylül ayının ilk haftasında olan bir günlük resmi tatile, bir gün de izin alıp hafta sonu ile birleştirince motosiklet ile nereye gidebiliriz diye düşünmeye başladık. Blue Ridge Parkway’in tamamlayamadığımız bölümü ilk sıradaydı ancak hava durumu raporları şiddetli yağmur gösteriyordu.  Geçen sene gözümüze takılan 444 mil (715km) uzunluğundaki Natchez Trace Parkway‘de ise yer yer yağmur olasılığı vardı. Son dakikaya kadar hava durumunda fazla bir değişiklik olmayınca fırsatı değerlendirip Natchez Trace Parkway’e gitmeye karar verdik.  Parkway’in bitiş noktası da Nashville şehrine çok yakın olunca müzik şehrini de görme fırsatımız olur diye hazırlığımızı yaparak yola çıktık. Rotamızı ise ilk gün Atlanta – Natchez şehri arası yaklaşık 500 mil (800km), Natchez Trace Parkway (2 gün) ve son gün Nashville – Atlanta 250 mil (400 km) olarak şekillendirdik.