"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Ekim 2014

Hilton Head Island

Hilton Head Island - South Carolina
Hilton Head Island – South Carolina

Bisiklet Adası Hilton Head Island

Hilton Head Island (Hilton Head Adası), Atlanta’dan yaklaşık 300 mil (480 km) uzaklıkta ve araba ile dört buçuk saat sürüyor. Hafta sonumuzu değerlendirmeyi düşündüğümüz adaya cuma gününden gidip en azından 2 gün kalarak tadını çıkarmaya çalıştık.

Tahminimizden daha fazlasını bulduğumuz ve çok güzel iki gün geçirdiğimiz Hilton Head Island; doğası, sahili, tüm adayı dolaşabileceğiniz bisiklet yolları, sakinliği ve havası ile bizi kendine hayran bıraktı. Başta yaşlı nüfusun fazla olması dikkatimizi çekip şaşırtsa da adayı dolaştıkça nedenini anladık. Emeklilikte yaşamak için çok ideal bir bölge olduğunu söyleyebiliriz.

Toronto Gezi Rehberi

IMG_1372
Toronto

Kanada’nın Göçmenler Şehri: Toronto

Kanada’nın en büyük ve kalabalık şehri, Toronto‘nun nüfusunun yarısını göçmenler oluşturmaktadır. Ülkenin ticaret merkezi ve Ontario eyaletinin başkentidir. Ontario eyaletinin güneyinde ve Ontario gölünün kuzeybatı kıyısında yer alan şehir, kozmopolit yapısı ile oldukça renkli bir şehirdir.

Kanada gezimizin ilk büyük şehri Toronto’ya, Niagara-On-The-Lake bölgesinde geçirdiğimiz çok güzel birkaç saat sonrasında bir pazar öğleden sonra geldik. Kalacağımız otelin de olduğu şehir merkezine yaklaşık 7-8 km kala tıkanan trafiği aşmamız en az bir saatimizi aldı. Otobandan çıktığımızda trafiğe kapalı olan caddeler ile birlikte karşılaştığımız mahşer kalabalığı otele varana kadar hem yordu hem de sabahki dinginliğin üzerine şok etkisi yaptı.