"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Ağustos 2014

Austin Gezisi

Capitol binası
Capitol binası – Austin

Teksas’ın Yaşanacak Şehri “Austin”

Dallas‘a yapacağımız iş gezisini mesai arkadaşım Levent ile konuşurken bir gün önce gidip Austin gezisi fikri ortaya atıldı. Fikirden sonra da biletlerimizi cumartesi sabahı gitmek üzere ayarladık. Uçusumuzu Atlanta’dan Delta Havayolları ile Dallas’a (Fort Worth International Airport) yaptık. San Fransisco’dan  gelen arkadaşımız Tuna’yı da alarak Austin’e araba ile geçtik. Araba ile yaklaşık 3,5 saat sürüyor.

Texas’ın başkenti Austin şehrinde ülkenin en iyi üniversitelerinden biri sayılan University of Texas’ın kampüsü bulunmaktadır. Ayrıca şehir içinden geçen Colorado Nehri‘nin ve çevresinin çok iyi değerlendirilip muhteşem bir görsellik sunuyor olması, ABD‘nin canlı müzik şehirlerinden biri ve güvenli olmasından dolayı yaşamak için ABD‘de en iyi şehirler arasında sayılıyor. Bizim de otele yerleşip kendimizi dışarı attıktan sonraki ilk izlenimimiz bu yönde oldu. Öğrenci ve genç nüfusun fazla olması ise şehre büyük canlılık katmış, şehrin enerjisi gerçekten yüksek.

Chattanooga Gezisi

 

Point Park - Chattanooga
Point Park – Chattanooga

Chattanooga şehri, Atlanta’nın yaklaşık 120 mil kuzeyinde, araba ile 2 saat uzaklıkta olup Tennessee eyaletinin bir şehridir. Atlanta’dan 75 nolu otoyol ile Chattanooga’ya ulaşabilirsiniz. Şehir, Tennessee Nehri’nin kıyısında kurulmuş ve ismi de bu bölgede yaşamış olan Amerikan yerlilerinden gelmektedir.

Amerikan iç savaşında konumu nedeni ile önemli şehirlerden biri olmuş. Memphis, New Orleans, Atlanta gibi şehirlere ulaşabilmek için kuzeyden gelen demir yolunun Chattanooga şehrinden geçiyor olması ve nehir yolu ile sevkiyat yapılabilmesi şehrin önemini özellikle Kuzey Ordusu için çok arttırmış. Chattanooga şehri alındıktan sonra Kuzey Ordusu’nun Atlanta’ya doğru ilerlemesi hızlanmış.

Washington DC Gezi Rehberi

Amerikan Kongre Binası - Washington DC
Amerikan Kongre Binası – Washington DC

ABD’nin Müze Cenneti Washington DC

Washington DC ABD’de bir eyalete bağlı olmayan tek şehirdir. Columbia bölgesinde (D.C.  District of Columbia) bulunan şehir ABD’nin başkenti olduğu için özerk bir yapıya sahiptir.

New Jersey’de yaşadığımız yıllarda hem iş hem de gezi amaçlı sık sık  gittiğimiz başkent, New York veya Los Angeles kadar turistik destinasyon şehri olarak ilk akla gelmese de ABD‘de gezilip görülmeye değer şehirlerden biridir. Önemli yerleri ister bir günde hızla dolaşabilirsiniz isterseniz müzelerle birlikte 2-3 günde doya doya gezebilirsiniz. Beyaz Saray (White House) ve hükümet binalarından çok daha fazlasını bulacağınız  bu güzel müzeler şehrini bir günde hızla dolaşmanızı tavsiye etmeyiz, özellikle müze gezmeyi seviyorsanız daha fazla zaman ayırıp doya doya tadını çıkarın.

İlkbahar ve sonbahar ayları şehri ziyaret etmek için en ideal dönemlerdir. Genellikle yaz ayları sıcak ve rutubetli kış ayları da çok sert geçer.

2014 Memphis Gezisi

graceland
Graceland, Memphis

Mayıs ayının 3. haftasında bir günlük “Memorial Day” tatili öncesindeki bir hafta ile birleştirerek 10 günlük Kanada turu yapmayı planlamıştık. Ancak planlarımızı, Soma’da yaşanan felaketin üzüntüsüne kuzeyde havanın da sürekli yağmur göstermesi üzerine vazgeçtik. Bir gün daha izin alıp 4 gün nereye gidebiliriz diye düşünürken özellikle deniz kıyısında aradığımız kamp yerlerinin dolu olması üzerine daha önce gitmediğimiz Memphis‘e karar verdik.