"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Mayıs 2014

Destin Gezisi

SAMSUNG
Ft. Walton Beach, Destin sahillerinden…

Pudra şekeri görünümlü kumsalları ile DESTİN 

Florida Eyaleti ile ilk akla nedense Miami Beach gelir; ama Florida inanılmaz güzel plajlara sahiptir. Bazıları eğlence yönünden ön plandadır, bazıları ise kumu ve kumsalı ile; güzel plajlara sahip Destin de Florida’nın kuzeybatısında Meksika Körfezi‘ne bakmaktadır. Şirin bir balıkçı kasabasıyken zamanla pudra şekeri gibi incecik beyaz kumsalı, zümrüt yeşili ile mavi tonlarının karıştığı denizi ve nefes kesen plajları ile ABD’nin en güzel tatil belderinden biri olmuş. Ayrıca bembeyaz kumsalı ile de dünyadaki en beyaz kuma sahip kumsallar arasına da girmiş.

Greenville Gezisi

Greenville - South Carolina
Greenville – South Carolina

Greenville ve Çevresinde Gezinti

Güney Carolina eyaletine bağlı olan Greenville şehri Atlanta’dan yaklaşık 140 mil (225 km) uzaklıkta ve araba ile 2 saat kadar sürmektedir. Günübirlik veya bir gece kalmayı planlayarak gidebilirsiniz. Eğer şehrin kuzeyinde kalan Nantahala Ulusal Ormanı, Chimney Rock State Park ve Lure gölü civarını da görmek isterseniz, bu bölgede zevkli birkaç gün geçirilebilir.

Niagara Şelaleleri (Niagara Falls)

DSC05225
Niagara Şelalesi

Doğanın İhtişamı Niagara Şelaleleri Gezi Rehberi

Niagara Şelaleleri, dünyada görülmesi gereken ilk beş şelaleden biridir. Kuzey Amerika kıtasının doğusunda ABD ile Kanada sınırı arasında  Niagara Nehri üzerinde yer almaktadır. Gerek ABD tarafından gerekse Kanada tarafından muhteşem manzarayı izlemek için her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist akın etmektedir. Özellikle Mayıs-Haziran ve Eylül ayları en yoğun olduğu dönem olup aktivitelerde uzun kuyruklarda beklemeye hazırlıklı olun. Nisan ve Ekim ayları biraz serin olsa da Nisan-Ekim arası Niagara Şelaleleri‘ni görmek için en ideal dönemlerdir. 

Georgia State Parks

Georgia State Parks
Georgia State Parks

Doğanın İçindeki Huzur: Georgia State Parks

Georgia eyaleti parklar bakımından oldukça zengin olup doğaseverlere birçok aktiviteyi sunmaktadır. Mümkün olduğunca havanın daha yumuşak olduğu bahar aylarında, hafta sonları Georgia State parkların birinde geçirmeye çalışıyoruz. Gerek kamp gerekse günübirlik yaptığımız gezilerimizden büyük keyif alıp doğanın içinde huzuru buluyoruz.

Eyalet parklarının milli parklardan en önemli farkı  bulundukları eyaletlerin koruması ve bakımı altında olmasıdır. Genel olarak parklar hakkında bilgi verecek olursak; Georgia’daki bütün eyalet parklarında park ücreti 5 dolar olup, aktivite ücretleri dönemsel olarak değişmektedir. Birçoğunda çadır, RV kamp alanları ve kabinler kiralanabiliyor ama bazıları minimum iki gece kalışı şart koşuyor. Küçük market, piknik alanı, bazılarında plaj, rafting, ata biniş, yürüyüşbisiklet parkurları, tenis kortları, voleybol sahası aklınıza gelebilecek birçok olanağı sunuyor.

Dallas Gezisi

Pioneer Park - Dallas
Pioneer Park – Dallas

Kovboylar şehri Dallas

Dallas’a 2010 yılının Kasım ayında 2 günlüğüne arkadaşlarımızı ziyaret etmek amacıyla gittik. Dallas, Fort-Worth havaalanı oldukça büyük ve yolcu trafiğinin en yoğun olduğu havaalanlarından biridir. Ayrıca Amerikan Havayolları’nın merkezidir. Amerikan Havayolları, Fort Worth’dan hem ABD içinde hem de uluslararası birçok uçuş imkanı sunuyor.

Genel olarak ilk dikkatimizi çeken; düz bir alana yayılmış şehirde,  ABD’de yaşadığımız ve gezdiğimiz birçok bölgede mevcut olan yoğun yeşil doğanın eksikliğiydi. Gözlerimiz bir anda çıplaklığa alışmakta zorlandı.