"Enter"a basıp içeriğe geçin

Ay: Aralık 2013

2013 New Orleans Gezisi

DSC06987
Panama City Beach, FL (New Orleans gezisinden)

New Orleans’a Motosiklet Gezisi

Yağmurlu geçen yaz günlerinde maalesef motosiklet ile istediğimiz gibi gezememiştik. Yazın son günlerinde bir yerlere gitmek için can atıyorduk  ve bir hafta sonu kuzeye Deals Gap’e gidip  New Jersey’den gelen arkadaşımız ile buluşup hep birlikte Atlanta’ya geri döndük. Önümüzdeki hafta Pazartesi günü tatildi ve 2 gün daha izin alıp kendimize 5 günlük bir fırsat yarattık. Hava maalesef gitmek istediğimiz Blue Ridge Parkway’de yine yağmurlu gösteriyordu. Son güne kadar nereye gideceğimize karar veremedik. Perşembe sabahı hedefimiz New Orleans diyerek iki motosiklet yola çıktık.

New Orleans Gezi Rehberi

New Orleans - Louisiana
New Orleans – Louisiana

 

Blues ve Caz’ın kalbinin attığı şehir: New Orleans

ABD’nin en renkli şehirlerinden New Orleans, 1700’lerde Fransızlar tarafından kurulmuştur. Mississippi nehri sayesinde, 1800’li yıllarda liman kenti olarak gelişmiş ve önemli bir ticaret merkezi olmuş. 1803 yılında  ABD,  New Orleans’ın da dahil olduğu Fransızların hakimiyetindeki  bölgeleri  satın almış.

2013 Florida Gezisi

F700GS -1
Key West, Florida Gezisi

Florida Gezisine nasıl karar verdik?

Ekim ayının ilk haftasında kullanacağımız bir haftalık izin için kendimize 10 günlük iki rota belirlemiştik. Ya kuzeye Kanada’ya ya da güneye Key West, Florida’ya kadar gitmeyi planlamıştık. Havaların kuzeyde daha fazla yağmurlu olmasından dolayı seçimimizi yola çıkmadan bir iki gün önce güneye Key West‘e gitmek üzere belirledik. 

San Diego Gezi Rehberi

San Diego
San Diego – Kaliforniya

Los Angeles’da yaşadığımız yıllarda fırsat buldukça gittiğimiz San Diego belki de ABD’de en yaşanası şehirlerden biridir. Bu sadece bizim değil birçok kişinin genel görüşü diyebiliriz. San Diego’nun bu kadar tercih edilmesindeki etkenler; tüm yıl boyunca ılıman havası, yaşam standardı, Los Angeles’a göre daha uygun fiyatları, plajları ve renkli hayatı diyebiliriz.

Maui Gezi Rehberi

Hawaii
Hawaii, Maui helikopter gezisinden…

 

Cennetten Bir Köşe: MAUİ

Maui adasına 2005 yılının Mayıs ayında bir haftalığına gittik ve Ka’anapali plajında Hyatt Regancy otelinde kaldık. Ka’anapali plajının uzun ve güzel bir sahili var. Deniz açısından adadaki en iyi plajlardan birisi sayılabilir ve Maui adasının en az yağmur alan bölgelerinden biridir. Otellerin kendilerine ait özel plajları yok, herkes istediği bölgeden denize girebiliyor. Oteller ve kumsal arasında kalan ve yaklaşık yarım saat süren bir yürüyüş yolu var. Bu yol kullanılarak alışveriş ve restoranların olduğu bölgeye rahatlıkla ulaşılıyor.

New York City Gezi Rehberi

Özgürlük Anıtı - New York
Özgürlük Antı – New York

Hayallerdeki Şehir: New York New York

Her gittiğimizde sanki ilk defa görüyormuşuz gibi bizi büyüleyen New York şehri kimine göre sadece bina yığını, kalabalıklık kimine göre ise 24 saati dolu dolu yaşayabileceğiniz etkileyici bir şehirdir. Belki New Jersey’deki sakin hayatımızın içinde arasıra kaçamak yaptığımız, İstanbul özlememizi bir nebze de olsa giderebildiğimiz için bu şehrin bizde ayrı bir yeri vardır. New Jersey’de yaşadığımız 5 senenin 3 senesinde iş sebebi ile haftada en az 3 kez Manhattan’a gidiyordum. İstanbul’da sabah Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek gibi düşünebilirsiniz. Trafik… Ayrıca hafta sonları da Manhattan’daki eğlence mekanlarını tercih ederdik. Birçok mekanın isimlerini hatırlayamasak da elimizden geldiğince gideceklere fikir verebilmesi ve az da olsa yardımcı olabilmek için aklımızda kalanları aktarmaya çalışacağız.

İguacu Şelaleleri

 

İguacu Şelaleleri
İguacu Şelaleleri

Muhteşem İguacu Şelaleleri 

Brezilya-Arjantin-Paraguay sınırlarının arasında kalan İguacu Şelaleleri‘ni ilk Brezilya tarafından gezmeye başladık. Rio de Janeiro’dan TAM havayolu ile tek kişi ve tek yön 256 dolara geldik. Otobüs çok daha ekonomik, zamanınız varsa denenebilir, yaklaşık 18 saat sürüyormuş.

Havaalanının içinde turizm ofisi var. Soru sormanız halinde harita üzerinde gerekli açıklamaları yaparak yardımcı oluyorlar. Şehir merkezine gitmek için taksi ve otobüs seçeneği var. Otobüsü tercih ederseniz havaalanından çıktıktan sonra ikinci caddeye inmeniz gerekiyor ve 20-25 dakikada bir geçiyor.

İguazu Şelaleleri Gezisi

İguazu Şelaleleri
İguazu Şelaleleri – Arjantin

Çoşkulu İguazu Şelaleleri’nin sularında ıslanmak…

Brezilya-Arjantin-Paraguay sınırlarının arasında kalan İguazu Şelaleleri‘nin Brezilya tarafını gördükten sonra otobüs ile Arjantin tarafına geçtik. Otobüs ile geçiş detaylarını Foz de Iguacu (Brezilya Tarafı) yazımızdan okuyabilirsiniz. Şelalelerin olduğu National parkın içinde kalınabilecek sadece Sheraton Otel var. Genelde Puerto Iguazu bölgesinde kalınıyor. Otel yerine hostel tercih edilebilir. Gitmeden önce hostel seçeneklerini incelememiştik ama gezerken dışarıdan hoş duran hosteller gözümüze çarptı.

Tayrona Milli Parkı

Tayrona Milli Parkı
Tayrona Milli Parkı

KARAYİPLER’DE DOĞA ve KAMP: TAYRONA MİLLİ PARKI

Tayrona Milli Parkı, Santa Marta’nın 34 km kuzeyinde yer almakta, Kolombiya’nın en önemli ekolojik rezerv alanı olmakla birlikte kamp alanları, bakir plajları ve tropikal ormanları ile en çok ziyaret edilen parklarından biridir. Kolombiya gezimizin merakla beklediğimiz bölümü bu parktı ve hatta gezinin ana amacı burasıydı. Tayrona Milli Park’ı doğal güzelliği bozulmadan görmek ve deniz-plaj-doğa-kamp ortamını bir an önce yaşamak için can atıyorduk. Santa Marta’ya gelir gelmez hemen ertesi gün sabah erken saatteki otobüsle gitmeye karar verdik. Büyük çantamızı kaldığımız hostelde bırakarak iki gün boyunca bize yetecek kadar eşyamızı sırt çantalarımıza koyup yola düştük.

Santa Marta Gezi Notları

Santa Marta'da gün batımı
Santa Marta’da gün batımı

Santa Marta sıradağları ile Karayip Denizi arasında kalan şehir, birçok gezgin tarafından ülkenin en güzel parklarından biri olan Tayrona Milli Parkı’na gidiş için geçiş yolu olarak kullanılıyor. Aslında bizim de Kolombiya gezisini biraz öne almamızda gezi yazılarını takip ettiğimiz Bekran’ın Tayrona Milli Parkı’nı anlatan yazısı etkili oldu. Parkı doğal güzelliği bozulmadan görmek ve deniz-plaj-doğa-kamp ortamını bir an önce yaşamak istedik. Tabii ki Santa Marta’yı sadece geçiş yolu olarak kullanmayıp bu liman şehrini de gezip görmeden olmaz diye düşündük.

Bogota Gezi Notları

 

Bogota
Bogota

Yükseklerde Bir Başkent “BOGOTA”

11 günlük Kolombiya gezimize Bogota’dan başlayıp ve son gecemizi de burada geçirerek bitirdik. Atlanta’dan 4,5 saatlik Delta havayolları ile yaptığımız uçak yolculuğundan sonra indiğimiz El Dorada havaalanı düzenli ve gümrükten çıkış kolay. Kolombiya, T.C. pasaportuna turist vizesi istemediği için gümrük memuru ne kadar kalacağımızı ve kalacağımız adresi sorup 90 günlük kalış izin damgasını pasaportlarımıza vurdu. Uçakta iki ayrı form veriyorlar biri gümrük beyan belgesi diğeri ise ne amaçla doldurduğumuzu bilmediğimiz pasaport numarasını falan soran bir form. Bunlardan gümrük beyan formu bavullarınızı aldıktan sonra gümrük polisi tarafından alınıyor, diğer formu ise hiçbir yerde sormadılar. Kapıdan çıkmadan önce hemen sol tarafta döviz bürosu, sağ tarafta ise turizm ofisi var. Hemen birkaç broşür ve harita aldık.