Gezilerimizde Kullandığımız Seyahat Uygulamaları
Bu yazımızda da uzun veya kısa süreli yaptığımız gezilerimiz sırasında kullandığımız seyahat uygulamaları hakkında bilgi vermek istedik. Özellikle uzun süreli gezilerde, kullandığımız bu tarz seyahat uygulamaları işimizi çok kolaylaştırıyor.
Ioverlander: Gezimizin özellikle Meksika, Orta ve Güney Amerika bölümünde en çok kullandığımız uygulama oldu diyebiliriz. Kalacak yerler, yol çalışmaları, sınır geçişleri, tamirciler, motosiklet servisleri, motosiklet malzemeleri satan mağazalar, restoranlar gibi bilgileri barındıran uygulama bizler gibi gezginlerin sisteme ilaveleri ile oluşuyor. Biz de kaldığımız yer, son yol durumu gibi birçok bilgiyi ilave ettik. Avrupa için maalesef çok fazla giriş yapılmamış. Ücretsiz olan uygulamayı özellikle Amerika kıtasında kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. İnanın işinizi çok kolaylaştıracak…
TrabeePocket: Masraflarınızı tutabileceğiniz hoş bir uygulama. Gezimizin başlarında harcamalarımızı yanımızdaki küçük not defterine yazıp daha sonra excel dosyasına atıyorduk. Hem zaman alan hem de bazı harcamaları unutabilmenin kolay olduğu bir sistemdi. Sevgili Serkan Sögüt (Rüzgarın İzinde) sayesinde bu uygulama ile tanıştık. Ücretli bir uygulama ama ücreti çok düşük, yanlış hatırlamıyorsak $1.99. Tüm harcamalarınızı anında girebiliyorsunuz. Yemek, alışveriş, benzin, kalacak yer, gümrük masrafı, yol masrafı gibi kategoriler açabiliyorsunuz. Kredi kart veya nakit harcama olarak ayırabiliyorsunuz. Böylece hem toplam harcamanızı hem de nakit veya kredi kartı ile mi yaptığınızı takip edebiliyorsunuz. Gittiğiniz ülkenin para birimine senkronize olarak harcamanızı kendi para biriminizden de takip edebiliyorsunuz. Ayrıca harcamaları excel dosyası olarak da gönderebiliyorsunuz. Biz uygulamayı çok beğendik. Kesinlikle tavsiye ediyoruz.
Uber: Türkiye’de yeni kullanılmaya başlayan Uber hem ABD’de hem de geçtiğimiz birçok ülkede çok yaygın kullanılıyor. Biz de özellikle ABD, Panama, Kolombiya ve Yunanistan’da kullandık. En güzel yanı kandırılma ihtimalinizin olmaması çünkü henüz aracı istemeden ne kadar tutacağını yaklaşık olarak biliyorsunuz. Ayrıca gelen kişinin ismini, fotoğrafını ve daha önce aracı kullananların yorumlarını da görüyorsunuz. Sisteme sürücüler incelenerek alınıyor. Bu da size güven veriyor. Kredi kartı veya paypal hesabınızla ödeme bölümünü yapabiliyorsunuz. Böylece ne siz nakit para verme derdine düşüyorsunuz, ne de aracın kullanıcısı sizinle para alışverişi yapıyor. Türkiye’de de İstanbul, İzmir ve Bodrum’da Uber kullanılmaya başlamış. Türkiye’de de birkaç kere kullandık ve kesinlikle tavsiye ederiz. Uygulamayı ücretsiz indirebiliyorsunuz.
Harita Uygulamaları
Araçla yola çıkmışsanız GPS’iniz olsa bile harita uygulamalarının yerini ayrı. Bunu yolda daha da iyi anladık.
Google Maps: Sürüş sırasında, internete ihtiyaç olmadan da kullanabiliceğiniz çok faydalı bir uygulama. Tek yapmanız gereken internetiniz olduğunda ihtiyacınız olacak bölgelerin haritasını önden indirmek. İndirdiğiniz haritalar 1 ay süresince telefonunuzda kalıyor. Biz de internetimizin iyi olduğu yerlerde, yolumuzun üzerindeki bölgeleri off-line olarak kullanabilmek için indirdik. Genel olarak çok memnun kaldık.
Maps.me: Google maps’e göre daha doğru bilgiler veriyor. Geçeceğimiz ülkelerin haritalarını yine önden indirdik. İndirmiş olduğunuz haritalar siz silmediğiniz sürece telefonunuzda kalıyor. Restoran, otel, hostel, eczane, market vs. gibi yerlerin aramalarını yapabiliyorsunuz. Bazı yerlerde yürüyüş yolları dahil haritada var ve özellikle karanlığa kaldıysanız çok kullanışlı oluyor. Ücretsiz olan uygulamayı indirmenizi ve kullanmanızı kesinlikle tavsiye ederiz.
Kamp Alanları
ACSI: Avrupa ülkelerinde kullanacağınız kamp yerlerini ve yorumları gösteren bir uygulama. Uygulama ücretsiz indiriliyor ancak ülkelerin kamp yerlerinin listesini görmek için 99 cent veriyorsunuz. Bütün Avrupa ülkeleri 11.99 USD. Bazı bölgelerde 3-4 ülkeyi birleştirmişler. (Ücretler 1 yıllık) ACSI’deki bazı kamp yeri google maps’de de var. Ancak Fransa’da birkaç yerde gittiğimiz kamp alanları dolu olunca ACSI uygulamasının yardımını inkar edemeyiz. Dolayısı ile verdiğiniz 99 cente karşılık bulduğunuz kalacak yer olasılığı arttığı için değiyor.
KOA & BYS: ABD’de yapacağınız gezilerde kullanabileceğiniz 2 tane kamp arama uygulaması. KOA; ABD ve Kanada’da 500’ün üzerinde özel kamp alanlarını içeriyor. Yıllık üye olursanız; kamp alanlarında öncelik ve indirim gibi avantajları olabiliyor. BYS de tüm eyaletlerde anlaşmalı olan kamp alanlarını sıralıyor.
Hava Durumu
Windy: Özellikle Arjantin Patagonyasında çok kullandığımız bu uygulama, Bisikletli, motosikletli gezginler için olmazsa olmazlardan. 🙂 Hava şartlarını detaylı bir şekilde veren uygulama, özellikle rüzgarın şiddetini gösterdiği için yola çıkıp çıkmamaya karar vermemizde büyük rol oynadı. Ücretsiz indirilen uygulamaya bakmanızı tavsiye ederiz.
Çeviri Uygulamaları
Google Translate : İstediğiniz dilleri telefonunuza baştan indirebiliyorsunuz. Bu size internet imkanı olmayan yerlerde de kullanım imkanı sağlıyor. Ayrıca çevirmek istediğiniz yazının fotoğrafını çekerek de çeviri yapabilmesi bir avantaj. Biz birçok yerde kullandık ve memnun kaldık. Yalnız Türkçe’den veya Türkçe’ye yapılan çeviriler pek düzgün olmuyor. İngilizce ile diğer diller arası yaptığı çeviriler daha iyi.
XE Currency: Kısa sürede bazen ülke değistirmeniz gerekiyor. Daha bir ülkedeki para birimine alışmadan diğerine geçince; para birimi ve güncel kuru takip etme ihtiyacı duyuyorsunuz. Ücretsiz indireceğiniz uygulamayı tavsiye ederiz.
8 Yorum
Çok faydalı bir paylaşım. İstanbul’da uber kullanıyorum ve memnunum.
Billur Hanım, yorumunuz için teşekkürler. Selamlar…
Çok faydalı bilgiler. Teşekkürler…
Biz de teşekkür ederiz. Selamlar…
Ben de istanbulda uberi kullanıyorum.Herkese tavsiye ederim.
Istanbul’da biz de kullandık ve memnun kaldık. Faydalı ve güvenli bir uygulama.
Çok teşekkürler.
Son derece faydalı bilgiler için. Deneyimlenmiş bu yzılar çok iyi kaynak oluyor.
Tekrar teşekkür eder, güvenli, keyifli seyahatler dilerim.
Gürcan Bey, biz de teşekkür ederiz. Selamlar.