Uzak ama sakinliğinde içinizin ısınacağı bir yer Palamutbükü. Ulaşabilmek için önce Marmaris’e daha sonra Datça’ya gitmek gerekiyor. Bodrum üzerinden de Datça’ya ulaşım imkanı var. Datça’dan da Knidos’a doğru giderken yol üzerinde kalıyor. Ulaşımın zor olması buraların hâlâ bakir kalmasının da sebebi olmuş. Umarız bu enfes yerler bu şekilde kalabilir ve çirkin yapılaşmanın kurbanı olmaz.
Sahil boyunca uzanan yolun bir tarafında enfes bir deniz, diğer tarafında ise kafeler, restoranlar ve pansiyonlar yer alıyor. Bu yolu, özellikle gittiğimiz Ekim ayının hafif serinliğinde yürümek çok keyifliydi. Trafik ve kalabalık olmadığı için ayrıca hoşumuza gitti. Kasabada birkaç tane bakkal ve küçük market var. Büyük market görmedik. Okulların açılması ile yaz sezonu yavaş yavaş bitmiş ve birçok mekan sezonu kapatmıştı.
Palamutbükü’nün uzunca bir sahili var. Sahili taşlık ancak deniz pırıl pırıl. Uçsuz bucaksız denize vuran gün batımlarını ve yakamozları izlemek inanılmaz keyifliydi. Buraya kadar gelmişken; manzaraya karşı sıralanmış restoranlarda, seviyorsanız balık yemeden dönülmez. Kıvanç Restoran‘da yedik ve mennun kaldık. Sahipleri güler yüzlü, rakamlar aşağı yukarı hemen hemen bütün restoranlarda aynı.
Bük ne demek diye sorduğumuzda ise koy anlamına geldiğini söylediler.
Etrafta bar, disko gibi yüksek sesle müzik çalan bir yer görmedik. Umarız yazın da böyle oluyordur. Gereksiz ses kirliliği olmaması sizi sadece dalgaların sesiyle baş başa bırakıyor.
Palamutbükü Çevresi ve Ulaşım
Knidos Antik Şehri, Hayıtbükü, Ovabükü ve çevresi gezilebilir. Akçabük ile Palamutbükü arasında kalan Akvaryum Plajının da çok güzel olduğunu hatırlatalım.
KnidosAntik Şehri, bir yanı Ege’ye diğer yanı Akdeniz’e bakması ile gerçekten muhteşem bir konuma sahip. Şehir, Datça Yarımadası’nın en ucunda Ege ile Akdeniz’in birleştiği noktada, Tekir Burnu üzerine kurulmuş. Ama maalesef antik şehrin kalıntılarının birçoğu yurtdışına kaçırıldığından amfi tiyatro dışında çok da bir şey göremiyorsunuz. Müze kart geçerli ve ücretsiz. Daha önce gittiğimizden bu sefer kamp yerinin tadını çıkarmayı tercih ettik. Yazın, Datça’dan veya Palamutbükü’nden tekne turları var.
Mesudiye ile Palamutbükü arasındaki yol enfes manzaralar sunuyor.
Palamutbükü minibüsleri güzergah olarak; Sındı, Yaka, Kumyer, Palamutbükü, Çeşmeköy, Cumalı, Yazıköy, Belen’e uğramaktalar, Knidos yolcusu için Belen’den Knidos’a geçiliyor. Palamutbükü minibüsleri Datça Garajına uğruyor. Diğer ulaşım bilgilerine ve sefer saatleri için linki tıklayınız…Ulaşım
Bozburun‘dan motosikletimizle geldiğimizden toplu taşımayı deneme şansımız olmadı. Bozburun Palamutbükü arası yol muhteşem. Çam ağaçlarının arasındaki virajlı yolda süzülürken, nefes kesen manzaralar doğanın tüm güzelliklerini sunuyor.
Palamutbükü Nerede Kalınır?
Palamutbükü içinde birçok otel, pansiyon, apart otel imkanı var. Özellikle sezon dışı gittiyseniz yer bulmak çok zor olmayacaktır. Eğer çadırınız yanınızdaysa kamp seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Biz Palamutbükü’ne 1.2 km mesafedeki Akçabük kamp alanında gecesi kişi başı 20TL’den kaldık. Ekim ayı olduğu için boştu. İlk akşam bizden başka bir çadır ve karavan, ikinci akşam ise sadece bir çadır vardı. Kendine özel koyu olan kamp alanı çam ağaçları arasında çok keyifli bir yer. 2018 Ekim ayında kamp alanında elektrik yoktu ve bu durumdan biz çok memnun kaldık .
Samanyolunu net bir şekilde izlediğimiz 2 gece geçirdik. Özellikle “Milky Way”i izlemek tarifsizdi. Aradaki meteor düşmeleri ise keyfimize keyif kattı. Önümüzdeki yıl, kamp alanında büyük değişiklik olacağını öğrendik. Umarız doğal güzelliğine gölge düşmez.
Palamutbükü’ne bizi çeken ise; değerli gezgin büyüğümüz, Macit abimizin ve eşinin orada yaşıyor olmasıydı. Sosyal medya ve telefon aracılığı ile sürekli görüştüğümüz Macit abiyi ve eşini ziyaret etmek bizim için eşsiz bir keyif oldu. Bu vesile ile doğa harikası bu kasabayı ve bölgeyi de görme fırsatını yakaladık. Bu bölgede daha görülecek çok yer var. Umarız kısa bir zamanda tekrar geri gelip daha çok vakit geçirme fırsatı yakalarız.
Palamutbükü’nün en büyük yaşam alanı Mertur sitesi ve birkaç ünlü sanatçımıza da ev sahipliği yapıyormuş. Sahilde dolaşırken denk gelirseniz şaşırmayın. 😊
Nerede kalınır bölümünde kamp alanındaki diğer çadırlı dostlarımız Şaziye ve Serkan’dan da bahsetmeden olmaz. İkinci gece sahilde saatlerce yıldızları izleyerek bol bol sohbet ettiğimiz çiftle umarız yollarımız yine kesişir.
Akçabük Kampında sizlerle karşılaşmak bizim için de çok keyifliydi.İlk kamp deneyimimizi hep sizle hatırlayacağız.Yollarımız kesinlikle kesişmeli daha sizden öğreneceklerimiz var…
ayferonur
Sevgili Şaziye ve Serkan, karşılıklı öğreneceklerimiz çok. En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle, sevgiler…
2 Yorum
Akçabük Kampında sizlerle karşılaşmak bizim için de çok keyifliydi.İlk kamp deneyimimizi hep sizle hatırlayacağız.Yollarımız kesinlikle kesişmeli daha sizden öğreneceklerimiz var…
Sevgili Şaziye ve Serkan, karşılıklı öğreneceklerimiz çok. En kısa zamanda yeniden görüşmek dileğiyle, sevgiler…