"Enter"a basıp içeriğe geçin

Antarktika Turu 7. gün

Adelie cinsi penguenler – Antarktika

Antarktika Turu 7. gün

Bugün sabah Ayfer de kendini daha iyi hissederek gözlerini açıyor. Kaptanımız “buzdağlarının ve yüzen buz parçacıkların arasından geçtiğimizi, manzaranın yine muhteşem olduğunu kaçırmamımızı” anons ediyor. Kahvaltı sonrası biz de soluğu güvertede alıyoruz. Sanki rüzgar da azalmış ve daha az sallanıyoruz.

Ağzımız açık manzarayı izliyoruz. Yüzen buzların üstünde deniz aslanları dinleniyor. Aralarında uyanıp suya atlayanlar ise müthiş tatlılar…

Deniz aslanlarının keyfi 🙂

Bir tane de penguencik görüyoruz, yüzmekten yorulup buzun üstüne çıkmış gibi. Sessizliğin tadını çıkarıyor.

Ay, pek yalnız kalmış alsak mı yanımıza acaba?

Buzları kırarak ilerliyoruz. Dalga ve buzların kırılma sesine alabildiğine beyazlık eşlik ediyor. Arada bir iki tane de balinanın sularını püskürttüğünü görüyoruz. Doğa ana yine ihtişamlığını konuşturuyor.

Buzları kırarak ilerlemeye devam…

Kaptanın anonsu ile an itibarıyla “Güney Kutup Dairesini” geçeceğimizi öğreniyoruz. Bu sefer Libertad yok ama bir hayalimizi daha gerçekleştimenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün öğlene kadar gemideyiz, eğer hava şartları izin verirse Detaille Adasına gideceğiz. Eski İngiliz araştırma merkezinin yer aldığı alan günümüzde tarihi bölge olarak ziyaretçilere açık. Ayrıca adanın etrafında buzdağlarının arasında botlarla gezilecek.

Güney Kutup Dairesi Hatırası 🙂

Yine 50 kişinin üzerinde adaya çıkışa izin verilmediğinden iki grup halinde gidilecek. Bir grup botla gezerken diğer grup araştırma merkezini gezecek. Öğle yemeğinden sonra hazırlanıp heyecanla karaya çıkışımızı beklerken adaya çıkılacak kıyının büyükçe bir buzdağı tarafından kapanmış olduğu haberini alıyoruz. Bu şartlar altında çıkışımız mümkün olamayacağından adaya gidiş iptal ediliyor.

Detaille Adasına çıkışımızı engelleyen buzdağı 🙁

Botlara binip adanın etrafını geziyoruz. Bu sırada adaya çıkış yapılmasını engelleyen buzdağını da görüyoruz. Buzdağlarının üzerinde uzanmış deniz aslanlarını, çeşit çeşit kuşlar ve daha önce görmediğimiz bu bölgede yaşayan boncuk gözlü Adelie penguenlerini görüyoruz. Gözümüze pek küçük geliyorlar.

Adelie cinsi penguenlere ilk “Merhaba”
Biz de burdayız diye bağıran bir grup deniz aslanı, onları da çekmeden olmaz 🙂

Sanki her biri bir heykeltraş tarafından şekillenmiş buzullar ise gözümüze ayrıca büyüleyici geliyor. Soğukta donsak da dönmeye kimsenin niyeti yok…

Sizce de bir heykeltraş elinden çıkmış gibi değil mi?

Tipi altında, soğukta 1,5 saat kadar süren bot turunun sonunda resepsiyonda bizi bekleyen romlu sıcak çikolatalar ilaç gibi geliyor. Barmen arkadaş Bulgar ve Türkiye’ye sık sık geliyormuş. Tam bir İstanbul aşığı, öyle överek anlatıyor ki bizim de hoşumuza gidiyor 😊

Oh, be gidiyorlarmış 🙂

Akşam üzeri geri dönüşe geçiyoruz ve Güney Kutup Dairesini tekrar geçerek kuzeye doğru devam.

Bu manzarayı izleyerek sıkılmadan yola devam edebiliriz…

Bu gece de biraz sallantılı geçebilirmiş. Bu sefer erken davranıp ilaçlarımızı önden alıyoruz. Gelirken sisli olduğu için göremediğimiz Lemaire Kanalı’ndan sabah tekrar geçeceğiz, umarız bu sefer dillere destan manzarasını bize gösterir.

Bugün ile igili daha fazla fotoğraf için linke tıklayınız… Polar Circle & Antarctica Tour-6’2017 

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir