"Enter"a basıp içeriğe geçin

Bozburun

Huzuru Sevenler için Bozburun

Bazen beklentiniz olmadan geldiğiniz bir yerden gönül bağı kurarak ayrılabilirsiniz. Bozburun da bizim gönül bağı kurduğumuz beldelerimizden biri oldu. Selimiye‘de kamp yapmayı düşündüğümüz yerin kapalı olması üzerine kuzenimizin muhakkak Bozburun’a da uğrayın tavsiyesini dinleyerek yönümüzü Bozburun’a çevirdik. Kamp yeri var mı diye arandığımız sırada çok şirin bir pansiyon bulup yerleşmemizle başlayan bu gönül bağı, bakalım bizi ileride nasıl bir yola sürükleyecek 🤔.

Şans eseri önünde durup yerleştiğimiz Yılmaz pansiyon hem konumu hem de temizliği ile çok hoşumuza gitti. Önünden kristal berraklığında denize girip, sabah ve akşam yemeklerinizi denize nazır odanızın balkonunda yiyebilirsiniz. Aile sıcaklığında, verandasında çayınızı yudumlayıp pansiyon sahiplerinin ve kalanların hikâyelerine ortak olabileceğiniz keyifli bir yer.

Yılmaz Pansiyon Apart
Yılmaz Pansiyon Apart – Bozburun, Muğla

Küçük balıkçı kasabası tam kafa dinlemelik, şehrin gürültüsünden kaçacağınız huzur dolu bir yer. Gece hayatı neredeyse yok, sadece birkaç otelin sahil tarafında bar tarzı hafif müzik çalan yerlerini gördük. Belki yaz dönemi biraz daha hareketlidir.

Gece hayatı olmasa da keyifle akşam yemeklerinizi yiyeceğiniz hoş restoranlar var…

Dokusunu koruyabilmiş, küçük bir balıkçı kasabası gibi dursa da Bozburun, yat ve gulet tersaneleri ile benzer kasabalara göre ekonomik olarak daha iyi durumda. Balıkçılık tabii ki kasabanın önemli geçim kaynağı. Marmaris ve çevre ilçelerin de balık ihtiyacını karşılıyormuş. Buradaki kadınlar da doğuştan balıkçı, sabaha karşı eşleri ile balığa çıkıp gündüz de günlük işlerini yapıyorlar. Hayatın içinde, kendinden emin kadınlarını da sevdik…

Bozburun’un sakin sokaklarından…

Halkının mutluluğunu yüzlerinde hissedebileceğiniz nadir yerlerden olması da burayı bizim için ayrıcalıklı yaptı. Ekim ayında gittiğimizden okullar açılmıştı. Bisikletle okula gidip gelen çocukları gördüğünüzde; büyük şehirlerde binaların ve trafiğin arasında nasıl da sıkışıp kalmışız dedirtiyor. Sıcacık gülümseyerek söylenen “Günaydın”la güne başlamayı özlemişiz.

Bozburun – Muğla

Marmaris’in yemyeşil diğer beldelerine göre çıplak dağlarla çevrili Bozburun, çıplaklığına rağmen kendini sevdiriyor. Çam ormanları ile çevrili olmasa da evleri süsleyen begonviller ve diğer renkli çiçekleri ile rengarenk…

Huzurun renklerle buluşması…

Küçücük kasabada, iki tane Migros mağazası olmasına rağmen banka göremedik. Sadece ATM makinaları var. Ayrıca hastane de yokmuş, sadece sağlık ocağı var.

Bozburun Etrafı

Yat ve teknelerin uğrak yerlerinden olan Bozburun limanından da çevre koylara ve adalara tekne turları var. Kasabanın merkezinde boş boş dolaşıp canımızın istediğinde suya girmek o kadar keyifli geldi ki bakir koyları bir dahaki gelişimize bıraktık 😊

Ekim ayında, Bozburun da koyları gibi bakir duruyordu 🙂

Yakınlarında, Aras tepesinde Larymna antik kentinin kalıntılarının olduğunu ama fazla bir şeyin de kalmadığını sonradan öğrendik. Tepeden manzara da enfesmiş, sırf onun için bile bu tepeye çıkılabilir.

Bozburun Yeme-İçme

Sahilde yer alan balık restoranlarının yanında ara sokaklarında ev yemekleri yiyebileceğiniz daha uyguna yerler de var. Meydanki Atatürk heykelinin arkasındaki kahvehanesinin fiyatları uygun. Hemen yanındaki Limon Ağacı’nda zencefilli veya limonlu dondurma yemeyi sakın unutmayın.

Bozburun Maydanı
Bozburun Meydanı…

Okyanus Fırın’dan ise bademli kurabiye alıp sahibiyle sıcak bir sohbet etmeyi atlamayın. Sabah erken saatlerde poğaçaları, öğleden sonra da kurabiyeleri çıkıp hemen bitiyormuş.

Bozburun restoranlar...
Restoranlardaki fiyatlar yaklaşık aynıydı.

Bozburun’da Nerede Kalınır?

Kıyı boyunca küçük ama kaliteli tesisler var. Tatil köyü gibi bir beklentiniz olmasın, pansiyonlar, apartlar, butik oteller ihtiyacı fazlasıyla karşılıyor. Sahildeki Yılmaz Pansiyon’da gecesi; 2 kişi, kahvaltısız 140 TL’den kaldık (Ekim 2018). Oda-kahvaltı 180 TL, sezonda ise 250 TL’imiş.

Sahildeki hemen hemen bütün otellerin, pansiyonların manzarası bu 🙂

Bozburun’a Nasıl Gidilir?

Marmaris’e 45 km uzaklıkta ve güneybatı ucunda yer alan Bozburun’a aracınız yoksa da ulaşmak zor değil. Marmaris otogarından minibüsler çalışıyor ve bir saatte Bozburun’dasınız. Dalaman Havaalanı’na uzaklığı ise 150 km. Dalaman’dan Marmaris’e uçak saatlerine göre otobüs ve shuttle servisleri var. Kalabalıksanız taksi tercih edilebilir. Ya da araç kiralayarak farklı koyları da gezebilirsiniz.

Bozburun-Selimiye-Marmaris minibüs hareket saatleri.
Bozburun-Selimiye-Marmaris minibüs hareket saatleri. Ekim ayında kış tarifesine geçtiklerinden bazı seferler kaldırılmıştı.

İki gece kaldığımız Bozburun’u çok sevdik. Yine geleceğimizi ve daha uzun kalacağımızı biliyoruz. Sakin, huzurlu bir tatil istiyorsanız; enfes gün batımları ile Bozburun’u kesinlikle tavsiye ederiz.

Yılmaz Pansiyon
Kaldığımız Yılmaz pansiyonun balkonundan güne veda…

Yazımızı Bozburun’da yaşayan ünlü müzisyenimiz Bülent Ortaçgil’in Bozburun şarkısının sözleri ile bitirelim…

Boz taşlar önümüzde
Cebimizde yalnızlık var
Şu dümdüz büyüyen gecede
Tek dostumuz yakamozlar
Kimsesiz koylar ortasında
Her biri başka siyah bu dağların
Güneşi yolladık bütün renklerle
Oyuncağıyız artık alışkanlıkların
En küçük bir ses bile sanki gök gürültüsü
İçim kıpır kıpır deniz kıpırtısız
Kokuların şarkısı başlar

Ne çocuk sesi ne kent uğultusu gelir
Mişli geçmişte sorunlar saklanır
Aya dokunmanın tam zamanıdır
İçim kıpır kıpır deniz kıpırtısız
Gece giderek yayılmaktadır
Yıldızlar herkese göz kırpmaktadır
Güzellikler paylaşılmak ister
Sevdiğim uzakta belki uyumaktadır
En küçük bir ses bile sanki gök gürültüsü
İçim kıpır kıpır deniz kıpırtısız

Tek bir şarkı bile burasının güzelliğini, özelliğini anlatmaya sizce de yetmiyor mu?

Ayfer & Onur Öznar

Faceboook : AyferOnur Seyahatnamesi

Instagram : AyferOnur Seyahatnamesi

Youtube: AyferOnur Seyahatnamesi

 

2 Yorum

  1. Gezi Seyahat Rehberi Gezi Seyahat Rehberi

    Merhaba.
    Bozburun hakkındaki yazınızı merakla ve beğeni ile okuduk. Çok sakin ve huzur dolu görünüyor, gerçekten bunu yansıtmışsınız. Değerli ve özenli paylaşımınız için teşekkür ederiz. Yazılarınızın sıkı takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz.
    GeziSeyahatRehberi(.)com olarak, biz de gezi ve seyahat tecrubelerimizi paylaşmaya başladık. Müsait zamanınızda önerilerinizi yazarsanız çok seviniriz. Hep birlikte nitelikli ve özgün paylaşımlarda bulunmak dileğiyle..
    Not: Bülent Ortaçgil hakkındaki bilgi ve paylaşım için de sağolun, değer veririz.

    • ayferonur ayferonur

      Merhaba,
      İlginiz için çok teşekkürler. Fırsat buldukça sayfanız ile ilgili önerilerimizi iletiriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir